Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME IRMAĞI'NA KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ

TERME IRMAĞI

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, aşırı yağmurda taşan Terme Irmağı`nın etrafında kentsel dönüşüm yapılmasıyla ilgili talep için Ankara`da bazı görüşmelerde bulundu.

Bu yöndeki talebi beraberinde Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Ankara`da ziyaret ettikleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen`e ileten Milletvekili Demir, Samsun`un Terme İlçesi`nde aşırı yağmurla birlikte ırmağın sürekli taştığını ve risk oluşturduğunu söyledi. Terme Irmağının etrafında mutlaka kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini belirten Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Terme İlçesi`nde yaptığım

programda sel sonrası ırmakta yaşanan taşkınlar nedeniyle bazı binaların risk oluşturduğu ve ölümle sonuçlanacak olayların olabileceği tarafıma iletilmişti.  Terme`deki ırmağın kenarındaki evlerde kentsel dönüşüm yaparak, olası bir afetin ve ölümlü olayların önüne geçilmesi gerekiyor" dedi.   BELEDİYEYE AİT  BİNALAR YIKILACAK Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen`e  taşkınlardan dolayı DSİ`nin afet bölgesi ilan ettiği yerlerde kentsel dönüşüm yapılmasıyla ilgili dosya sunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise her yağmurda ırmağın taşma riski bulunduğunu belirterek, "Irmak kenarında belediyeye ait binalarda oturanlara tebligat göndererek, çıkmalarını istedik. Belediyeye ait binalar yıkılacak. Diğer binalar içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliğinde bir kentsel dönüşüm çalışması yapılmasını istiyoruz. Yapılacak çalışma ilçenin geleceğine büyük bir katkı sağlayacaktır.

Bununla ilgili gerekenin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.  Altyapı ve kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen de, söz konusu taleple ilgili bölgeye bir ekip göndererek inceleme yaptıracağını belirtti.